MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Sud u Sarajevu pustio na slobodu Ramu Brkića koji je tri godine bio u bjekstvu

Bivši komesar MUP-a Unsko-sanskog kantona (USK) Ramo Brkić, koji je tri godine bio u bjekstvu, odlukom Općinskog suda u Sarajevu pušten je na slobodu, saznaje Klix.ba.Proces protiv Brkića, optuženog za davanje dara, prebačen je odlukom Suda Bosne i Hercegovine na Općinski sud u Sarajevu, a optužnicu u ovom slučaju zastupa Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

On je prvo optužen u predmetu sa sutkinjom Suda BiH Azrom Miletić, a optužnica ga je teretila da je zajedno sa Senadom Šabićem, preko posrednika, sutkinji nudio dar kako bi im bila umanjena kazna ili da budu oslobođeni krivnje u žalbenom postupku koji je tada vođen.

Brkić i Šabić su potom napustili teritoriju BiH te je postupak razdvojen i vođen samo protiv sutkinje Miletić koja je prvostepenom presudom osuđena na dvije i po godine zatvora zbog primanja dara i drugih oblika koristi, ali je Apelaciono vijeće Suda ukinulo ovu odluku te je daljnje vođenje postupka preneseno na Općinski sud Sarajevo.

Odvojeno od ovog predmeta, u novembru 2015. godine bivšeg policijskog komesara Sud Bosne i Hercegovine je pravosnažno osudio na jedinstvenu kaznu od 11 godina zbog organizovanog kriminala, neovlaštenog prometa drogom, primanja dara i drugih oblika koristi te zloupotrebe položaja. Čekao je služenje kazne u Kazneno-popravnom zavodu u Sarajevu gdje je trebao doći 9. marta 2016. godine, ali je pobjegao.

Nakon tri godine bjekstva Ramo Brkić je 29. maja 2019. godine uhapšen na graničnom prijelazu Gruškovje u Sloveniji.

Klix.ba /Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa