MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Sunčan vikend pred nama

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Više oblačnosti ima na području Krajine. Po kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Sokolac 3; Bjelašnica 6; Bugojno, Ivan Sedlo, Livno i Srebrenica 8; Sanski Most, Sarajevo, Široki Brijeg i Zenica 9; Tuzla 10; Doboj i Prijedor 11; Banja Luka i Bijeljina 12; Trebinje 16; Mostar 17; Neum 19°C.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. U večernjim satima se očekuje povećanje oblačnosti sa sjevera što tokom noći na nedjelju lokalno može usloviti veoma slabu kišu u sjevernim i centralnim područjima ili lokalni pljusak na istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28°C.

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 25°C.

Biometeorološka prognoza: Biometeorološka prognoza je povoljna. Većina ljudi će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osoba osjetljivih na promjene djelimično će se umanjiti. U Bosni je mjestimično moguća pojava magle, stoga bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom u jutarnjim satima. U većem dijelu dana ugodno, prikladno za boravak na otvorenom, poslije podne i uz nešto izraženiji osjet sparine, preporučljivo je slojevito se odjenuti

U nedjelju, 1. oktobra – prolazno više oblačnosti prije podne. Lokalno može pasti veoma malo kiše u sjevernim i centralnim područjima ili lokalni pljusak na istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C.
U ponedjeljak, 2 oktobra – u Bosni i Hercegovini preovladavaće pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C, na jugu zemlje do 28°C.
U utorak, 3. oktobra – u Bosni i Hercegovini stabilno i sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C.
U srijedu, 4. oktobra – očekuje se povećanje oblačnosti tokom dana. Najviše sunčanog vremena na jugu zemlje. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 28°C.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa