MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Sutra izjašnjenje o krivici u slučaju “Džena Gadžun”, majka Amila se nada da će pravda pobijediti

Sutra će na Kantonalnom sudu u Sarajevu biti održano ročište o izjašnjenju o krivici u slučaju “Džena Gadžun”. Optužnica u slučaju smrti malene Džene Gadžun potvrđena je 11. jula ove godine, a optuženi su Suad Rožajc, Nina Jovanović i Jasmina Halimić.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo je saopćeno da je Suad Rožajac optužen za teško krivično djelo protiv zdravlja ljudi i krivično djelo nesavjesno liječenje, dok su Nina Jovanović i Jasmina Halimić optužene za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Malena Džena Gadžun upućena je 2021. godine na rutinski zahvat koji je završio fatalno. Džena je pala u komu i hitno je prevezena na Pedijatrijsku kliniku KCUS-a.

Majka malene Džene Gadžun kazala je za Klix.ba da se nada da će odgovorni biti kažnjeni i odgovarati za ono što su uradili.

“Svaka nova informacija koja ukazuje na to da će odgovorni odgovarati daje nam snagu da se borimo i dalje”, kaže nam Gadžun.

Pravne zastupnice porodice Gadžun čine advokatice Sabina Kadrić i Irma Muhović.

Kako nam je kazala advoktica Kadrić one neće davati izjave do prvostepene presude te će se nakon toga obratiti medijima.

Sutra će sa početkom u 13:15 sati biti održano ročište u Kantonalnom sudu u Sarajevu u kojem će se optuženi izjasniti o krivici.

Ukoliko se izjasne da nisu krivi uslijedit će krivični proces, saslušanja, vještačenja uz izvođenje materijalnih dokaza i svjedoka. Taj process bi mogao trajati do godinu dana do prvostepene presude.

Izvor: Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa