MARKETING

Svečano otvorena igraonica u područnoj školi Donja Slapnica

Danas je u područnoj školi Donja Slapnica organizirano prigodno druženje za učenike i nastavnike ove škole, a povod ovakvom okupljanju je svečano otvaranje igraonice, koju su upravo učenici, njihovi roditelji i nastavnici zajedno izgradili kroz protekle 4 godine.
Kako nam je rekla nastavnica ove škole, Fatima Nuhanović, sve je počelo sasvim spontano i to onog trenutka kada je u ime škole sudjelovala u jednoj nagradnoj igri. ”Vidjela sam nagradu igru u kojoj bi dobitnik osvojio kućicu za igraonicu i potrudila sam se da sastavim komentar koji nas je na kraju i izdvojio i zbog kojeg smo osvojili nagradu, što je bio jedan novi korak ka našoj igraonici u ovoj područnoj školi”, kaže Fatima. Nakon osvajanja nagrade, menadžment škole pomogao je određenim sredstvima, daljnju izgradnju parka za djecu, a u izradi su sudjelovali i djeca i odrasli. Naime uz pomoć složnih roditelja koji žele olakšati i uljepšati boravak u školi kako učenicima tako i nastavnicima, nastala je današnja igraonica. Kako su nam ispričali nastavnici, svako dijete sudjelovalo je od početka do kraja, od bojenja, sadnje cvijeća, kupljenja otpada i sličnih sitnica i upravo to je razlog zašto su toliko ponosni na sve učinjeno. Potreba za ovakvom igraonicom ili učionicom na otvorenom je bila mnogostruka.


Učenici nisu imali prostor za izvođenje nastave iz tjelesnog odgoja ili ostalih društvenih predmeta kao što su naprimjer likovno ili muzičko, tako da je jedan ovakav park izrazito dobrodošao jer se sada svi mogu zabavljati igrajući razne tradicionalne igre. Postavljene su klupe, klackalice, tobogani i ostali detalji kojih su se dosjetili učenici ove škole kojih ima preko stotinu.
Nastavnica Fatima kaže kako bi svaka škola trebala da ima igraonicu ili park za djecu, ali ne bilo kakav, već onaj u kojem su zajedno radili, stvarali i gradili.


”Drugačije to djeca doživaljavaju ukoliko im date priliku da oni budu dio uređenja prostora u kojem svakako oni najviše borave, jer danas ili sutra, više će cijeniti ono što imaju i čuvat će to mnogo bolje i više od one djece koja će sve to dobiti od strane drugih ljudi”, ističe Fatima.
Direktor škole Todorovska Slapnica u sklopu koje se nalazi ova područna škola, Enis Kantarević ističe kako je zadovoljan činjenicom da će djeca koja pohađaju nastavu u područnoj školi Donja Slapnica, ubuduće imati prostor gdje će svoje slobodno vrijeme moći iskoristiti na najbolji način, a to je igra. Učenici su oduševljeni sa njihovim parkom, a za ubuduće su dali obećanje i sebi i nastavnicima da će se truditi da sve održavaju čistim i urednim i da vode brigu o svemu, kako bi igraonica dočekala i generacije poslije njih.
Veliku zahvalnost duguju posebnoj skupini roditelja za koje su pripremili i zahvalnice, kako bi im na takav način pokazali koliko im znači sve ono što su učinili u proteklom periodu. Učenici i nastavnici zabavili su se i uz pečenje kestena, a potom je organiziran i prigodan ručak unutar novootvorenog igrališta.Svi u ovoj školi ponosni su na humanitarne akcije kojima se odazivaju i ekološke akcije u kojima aktivno učestvuju, a tu su svakako i sudjelovanja na raznim takmičenjima gdje pokazuju svoje znanje.

Nejra M.-Lj./Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo