MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Svečano otvorena nova upravna zgrada i proizvodni pogoni firme Miral

Svečanost povodom otvaranje nove upravne zgrade i proizvodnih pogona firme Miral PVC održana je u subotu 28. septembra, na novoj lokaciji  u mjestu Poljice-Vrnograč. Ceremonija je počela presijecanjem svečane vrpce a ta je čast pripala Senadi Dizdarević, radnici sa najdužim  stažom u firmi Miral.

Prilikom obraćanja vlasnik i direktor firme Boris Horvat, se zahvalio svima onima koji su došli a kako je rekao najveću zahvalnost za poslovni uspjeh duguje zaposlenicima firme i svojoj obitelji. Prisutnim zvanicama kratko se obratio i premijer USK Mustafa Ružnić, koji je istakao da primjer kompanije Miral i ostalih sličnih firmi daje nadu za bolji život građana na području USK.

Nakon protokolarnog obraćanja dodijeljene su i zahvalnice i pokloni zaposlenicima koji su napunili deset godina rada u Miralu. Ovom prilikom Boris Horvat je džematu Vrnograč uručio ramazanski top koji će u budućnosti služiti za objavu prekida ramazanskog posta u Vrnograču.

Firma Miral  je osnovana 1996. godine, prvi poslovni prostor bila je garaža u porodičnoj kući porodice Horvat. Proširenjem proizvodnje 2002. godine firma se seli u objekat u Polju, da bi ove godine cjelokupna proizvodnja u uprava bili locirani u Poljicu-Vrnograč na površini od preko 12.000 m2 u čiju je izgradnju uloženo oko 9 miliona KM. Kompanija Miral bavi se proizvodnjom pvc i aluminijske stolarije, spada u red vodećih firmi iz ove branše u regionu, većinu proizvoda izvozi u zemlje EU, SAD i Kanadu.

Ono što više i nije čudno jeste da se na otvaranju novog objekta firme Miral nije pojavio niko od predstavnika lokalne vlasti (izuzimajući nekoliko vijećnika), a kako smo dobili informaciju bili su uredno pozvani. Ovakvim i sličnim potezima, aktualna lokalna vlast još jednom pokazuje svoj odnos prema pozitivnim poduzetničkim pričama na prostoru Velike Kladuše. Ono što bi trenutna vlast trebala znati da je u  firmi Miral zaposleno 130 radnika i da spada u red najvećih privatnih kompanija na području USK i da sa računa ove firme svake godine na ime PDV-a i ostalih poreza uplati nekoliko miliona KM. Od ovog iznosa u popriličnoj mjeri se puni općinski budžet, zajedno sa porezima ostalih firmi sa područja općine.  Ovu činjenicu oni koji dobro žive od budžetskog novca ne bi smjeli ignorirati. Kao u većini sredina u BIH i regionu, lokalna vlast treba biti servis kompletnom poduzetničkom sektoru, pogotovo ako taj pojedinac u novoizgrađeni objekat uloži 9 miliona  vlastitog kapitala.

Mersad Sarajlija/Berina Hušidić/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa