MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Svjetska banka najavila 12 milijarda hitne pomoći

Iz Svjetske banke su najavili kako će državama koje su pogođene koronavirusom uplatiti 12 milijardi dolara hitne pomoći.

Kako bi državama koje su pogođene koronavirusom pomogla ublažiti negativne posljedice epidemije na gospodarstvo, Svjetska banka objavila je paket hitne pomoći do 12 milijardi dolara.

David Malpass, predsjednik Svjetske banke, rekao je kako i dalje postoje mnoge nepoznanice o virusu Covid-19 koji se brzo širi. Izjavio je da će biti potrebno mnogo više pomoći za oporavak gospodarstva, no odbio je dati dodatna objašnjenja.

Dodao je kako su siromašne zemlje s manjkavim zdravstvenim sustavom najranjivije te je pozvao zemlje da usklade akcije na regionalnoj i međunarodnoj razini jer bi brzina i obim pomoći mogli biti kritično važni za spašavanje života.

“Važno je djelovati brzo; brzina je potrebna za spašavanje života”, zaključio je.

Paket od dvanaest milijardi dolara bit će upumpan u obliku brzih jamstava i zajmova s niskim kamatnim stopama. Tako se želi pomoći zemljama da osiguraju bolju zdravstvenu uslugu i ojačaju kontrole.

Neizvjesnost svjetskog gospodarstva zbog nepredvidivog virusa raste, a ni Hrvatska nije imuna na takve promjene.

Podsjetimo, u Hrvatskoj je trenutno koronavirusom zaraženo devet osoba. Posljedice za gospodarstvo ne bilježe se u većoj mjeri, unatoč tomu što je dosad otkazan manji broj turističkih aranžmana.

federalna.ba/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa