MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Tahirović upisao prvi start za Romu: Napredovao sam mnogo

Na terenu je djelovao veoma sigurno i očigledan je njegov napredak u igri, što je primijetio i trener Rome i gurnuo ga u vatru od prvog minuta

Mladi Šveđanin bh. korijena Benjamin Tahirović navodno se još uvijek lomi za koju reprezentaciju će nastupati (roditelji su mu iz Sarajeva, ali je rođen u Švedskoj i posjeduje dvojno državljanstvo). Prema posljednjim informacijama iz Italije, bliži je dresu Zmajeva, no za to još uvijek nikakve zvanične potvrde ili izjave nema.

U jučerašnjem duelu sa Bolognom upisao je prvi start u seniorskom timu Rome.

Sredinom novembra prošle godine odigrao je posljednjih dvadesetak minuta duela sa Torinom, što je bio njegov debi za prvi tim, a sada mu je Mourinho pružio šansu da se nađe u startnoj postavi i odigrao je veoma dobrih nešto više od sat vremena, prije nego što je svoje mjesto ustupio Nemanji Matiću.

“Važno je pružati priliku mladim igračima, a još važnije je da ih spremite za veliki korak, prelazak u seniorski fudbal. Uradili smo to sa Boveom, Zalevskim i Volpatom, sljedeći je Tahirović”, rekao je ranije Mourinho, koji očigledno smatra da je sada pravi trenutak za “promociju” mladih igrača iz Primavere (omladinski tim) u seniorski sastav.

I Tahirović (19) je bio zadovoljan svojim izdanjem protiv Bologne, prenosi Mondo. Roma je slavila minimalan trijumf (1:0), a gol odluke postigao je njegov kolega iz veznog reda, kapiten Lorenzo Pellegrini.

“Ovo je veoma važan dan za mene. Riješili smo u svoju korist prvu utakmicu u 2023. godini i treba da nastavimo u ovom ritmu. Ovo je prva utakmica u kojoj sam bio starter i želim da se zahvalim Mourinhu na povjerenju. Ali, posao ne završava ovdje”, jasan je mladi vezista, pred kojim je očigledno lijepa karijera.

Na terenu je djelovao veoma sigurno i očigledan je njegov napredak u igri, što je primijetio i trener Rome i gurnuo ga u vatru od prvog minuta.

“Napredovao sam mnogo. To su mi rekli i saigrači i trener. Ipak, mlad sam i imam još mnogo toga da naučim. Bitno je da nastavim u ovom ritmu”, rekao je skromni Tahirović, koji očigledno ne želi da poleti već nakon prvog starta u timu Vučice.

Na pitanje u čemu su mu to najviše pomogli saigrači, ali i Mourinho, u proteklom periodu, mladi fudbaler kaže:

“Veliki je korak preći iz mladog u prvi tim. Pričali su mi kako treba da igram, kako da se prilagodim i pomogli su mi da se uklopim u seniorski sastav. Kako trener, tako i saigrači na terenu. Mourinho mi je rekao kako da se postavim u igri, poslušao sam ga i uradio ono što je do mene”, zaključio je Tahirović.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo