MARKETING

Talentovani mladi reper Fatmir Rekić iz Velike Kladuše

Bosna i Hercegovina, mala zemlja smještena na jugoistoku Europe, ali puna mladih pametnih, uspješnih i talentovanih osoba. Upravo jednu takvu osobu predstavit ćemo vam u nastavku. Riječ je o Fatmiru Rekiću, mladiću koji je svoje talente pronašao u muzici i nogometu. Fatmir ima 18 godina i  maturant je u JU „I srednja škola“ Cazin te igrač u fudbalskom klubu Krajina Cazin. Svoj talenat za muziku Fatmir je slučajno otkrio, u društvu svojih prijatelja. “Sasvim slučajno sam  otkrio ljubav prema muzici, sa svojim prijateljima sam slušao beatov-e i jedan od beatov-a mi se svidio i tada sam napisao svoj prvi tekst”, ispričao nam je Fatmir.


 Fatmir je do sada objavio  ukupno 4 pjesme, a kako je za sve svoje dosadašnje radove dobio veliku podršku, priznao nam je da je itekako zadovoljan reakcijama svoje publike.
”Mogu reći da sam podržan od strane prijatelja, koji mi svojim komentarima i reakcijama pomažu da postanem bolji u tome čime se bavim”, naglašava ovaj osamnaestogodišnji reper.  Fatmirovu ekipu pored  njega čine još i Danin i Afan, a njihova zaduženja su audio i video produkcija. Ovaj trio naziva se  „Tarantis“, što je ujedno i naziv njihovog  YouTube kanala na kojem objavljuju svoje pjesme, a Fatmir je za svoje umjetničko ime uzeo naziv Pik Son.
Na naše pitanje o budućim planovima, Fatmir nam je rekao da uskoro izlazi nova pjesma  na kojoj aktivno radi i koja bi svjetlo dana trebala ugledati za nekoliko sedmica.

Njegov trenutni uzor je  Central Cee, i rekao nam je da ima veliku želju da njegove nove pjesme podsjećaju  na njegov rad, ali da u svaku od njih unese i osobni pečat.
Fatmirovi prijatelji kažu da su ponosni na Fatmira, jer najbolje znaju u kakvim uslovima on radi. Opisuju nam primjer da je sve svoje pjesme do sada  snimio na diktafonu telefona, te su zbog te njegove želje i upornosti svi dodatno ponosni na njega. On je dokaz da ko želi, pronaći će način i da za bavljenje muzikom nisu potrebni skupi studiji i oprema, nego dobra ekipa, volja i želja za radom. Fatmiru u nastavku njegove karijere želimo puno sreće i uspjeha, a kako zvuči pogledajte u videu koji smo preuzeli sa njihovog oficijalnog youtube kanala:

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina ResilienceInitiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uzfinansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Priča  rađena u sklopu  projekta Škola novinarstva 3.generacija.


Autor:Elvir Murić

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo