MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Teniski klub “Krajišnik”: Završena najmasovnija i najkvalitetnija Liga pojedinačno i u parovima

Ovogodišnja “AESB LIGA” pod sponzorstvom firme AESB doo, u organizaciji Teniskog Kluba “Krajišnik” privedena je kraju nakon 4 mjeseca igranja tenisa i preko 250 mečeva. Liga je bila organizirana u dvije grupe A i B sa po 12 takmičara u obje konkurencije. Igrala su se dva kruga po sistemu svako sa svakim, nakon čega je uslijedio završni Masters u koji su se kvalificirali 8 najboljih iz svake Lige, te je igrana završnica od četvrtfinala u Ligi A i Ligi B.

U Ligi A odličnu sezonu Aldin Velić nije krunisao titulom, bolji od njega u sjajnom finalu bio je Elvis Dizdarević ponijevši laskavu titulu osvajača Lige. Treće mjesto ove godine je osvojio Haris Hrnčić, koji je imao fenomenalnu sezonu i zasluženo se našao u top 3 tenisera. Četvrti ove godine je završio Adis Hašić.
U B ligi titulu najboljeg je ponio Ernad Livaković koji je u finalu bio bolji od Harisa Štulanovića, te se sa velikom borbom i željom našao u top 3 u konkurenciji B lige. Treće mjesto u B ligi je osvojio ove godine odlični Adis Ćerimović, dok je četvrti završio Amar Štulanović.

U konkurenciji parova najbolji par ove godine su bili Hašić/Rizvić pobijedivši u finalu par Velić/Štulanović dok se na trećem mjestu našao par Alibašić/Ćufurović.

Najveća zasluga za odličnu organizaciju turnira pripada Aldinu Veliću i Adisu Hašiću, dopredsjedniku i predsjedniku TK “Krajišnik”, koji su učinili sve da liga prođe u fer i korektnoj igri. Ova dvojica teniskih entuzijasta su učinili veliki posao u popularizaciji ovog sporta u Velikoj Kladuši, a rezultat se ogleda u tome da je sve više Kladuščana počelo se baviti “bijelim sportom”. “Svake godine Liga je sve jača, bolja i kvalitetnija, svaki igrač diže nivo svoje igre i to nam je jako bitno i ponosni smo što iz godine u godinu ostvarujemo svoj cilj a to je popularizacija ovog sporta”, kažu iz Teniskog kluba “Krajišnik”.

Ove godine je u organizaciji TK “Krajišnik” održan i “Stolarkomerc kup 2023”, uz veliku pomoć Denisa Kendica i njegove firme Stolarkomerc, a iz kluba su iskoristili priliku da pozovu i ostale privredne subjekte da podrže klub u idućoj godini, jer pored seniora u Klubu postoji i omladinski pogon koji se već takmiči na turnirima u BiH i Hrvatskoj, predstavljajući Veliku Kladušu. Za ovu godinu je planiran još “Krajišnik Kup 2023”, s kojim že biti stavljena zavjesa na jednu odličnu ljetnu tenisku Ligu.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa