MARKETING

Tragedija u Rusiji: U rudarskoj nesreći u Sibiru poginule 52 osobe

U rudarskoj nesreći u Rusiji jučer, 25. novembra, poginule su najmanje 52 osobe. Nesreća se desila u Sibiru kada se u ventilaciji zapalila prašina uglja.

Nedugo nakon izbijanja požara poginulo je 11 rudara. Stradalo je i nekoliko spasilaca koji su pokušavali pronaći nestale rudare. Izvori iz hitnih službi kazuju da “niko nije ostao živ”.

Rudnik Listvyazhnaya nalazi se u regiji Kemerovo koja je 3.500 kilometara udaljena od Moskve. Većina od 285 radnika je pobjeglo iz rudnika odmah nakon nesreće.

U bolnici je smješteno 49 osoba, a među kojima su i one koje su se otrovale dimom. Nadležni su potvrdili da je zdravstveno stanje četiri osobe kritično.

Dio rudara nije uspio pobjeći, a akcija njihovog spašavanja je obustavljena, jer su u rudniku utvrđene visoke razine metana. Time je rizik od eksplozije bio velik. Ukupno je poginulo šest spasilaca.

Kako piše BBC, ovo je najgora rudarska nesreća u Rusiji u posljednjih deset godina. Predsjednik ove države Vladimir Putin je izjavio da se nada će moći spasiti što više ljudi te je istakao da je ovo velika tragedija.

Izvor: KLIX.BA

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo