MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Treći dan potrage za djevojčicom Dankom u Srbiji: MUP obustavio pretragu terena, roditelji ispitani

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije kao i brojne spasilačke ekipe već treći dan tragaju za djevojčicom Dankom Ilić (2) koja je nestala u okolini Bora.

Prema pisanju medija u Srbiji, policija, vojska, spasilačke službe i građani pretražili su u srijedu krug od deset kilometara oko kuće, ali djevojčicu nisu našli.

Nakon 27 sati potrage, MUP Srbije obustavio je formalnu potragu te je naglašeno kako će uslijediti nove metode pretrage koje će se obavljati operativnim putem, piše Telegraf.rs.

U Banjskom Polju, nedaleko od Bora gdje se sve i dogodilo, policija još uvijek osigurava prilaz kući, a pojašnjeno je i kako su roditelji saslušani u policiji te su dali iskaz.

Svoju pomoć u traganju za djevojčicom ponudila je i Hrvatska gorska služba spašavanja koja je uputila zvanično pismo Gorskoj službi spasavanja Srbije.

“Ukoliko Srbija pristane, nekoliko timova iz istočne Hrvatske spremno je odmah krenuti u Bor. To uključuje kartografa, K9 timove pasa tragača, kao i timove za sisteme bez posade”, rekao je prvi čovjek organizacije Marko Rakovac.

KLIX.BA

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa