MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Trend radio organizirao medijsku radionicu sa mladima iz Bosanskog Petrovca

U sklopu projekta “Medijske aktivnosti mladih za bolju budućnost” za članove Vijeća mladih Bosanski Petrovac organizirana je medijska radionica. Na početku o osnovnim novinarskim formama prisutne je upoznao urednik Trend radija Mersad Sarajlija, a poslije toga učesnicima radionice su prezentirani projekti koje je Trend radio implementirao u proteklom periodu, sa posebnim akcentom na podcast kao medijsku formu koja je naročito zanimljiva mladima.

Nakon teoretskog dijela učesnici su imali priliku u praktičnoj vježbi isprobati se u ulozi voditelja, gosta i snimatelja podcasta. Ovaj dio radionice naročito se dopao mladima, koji su kao direktni učesnici mogli vidjeti kako se snima podcast.
Radionica je održana u sali općinske vijećnice u Bosanskom Petrovcu, a koju je Općina dala na korištenje za ovaj događaj. Na samom kraju, Vijeće mladih Bosanski Petrovac izrazilo je želju za nastavak saradnje sa našom medijskom kućom.

Projekat se realizira zahvaljujući podršci Bosnia and Herzegovina Resilience Initative (BHRI), projekta kojeg implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM), a kojeg finansira Austrijska razvojna saradnja.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa