MARKETING

Tri godine nakon ubistva sarajevskih policajaca istražitelji još nemaju krivca

Prije tri godine, na današnji dan, stradali su sarajevski policajci Adis Šehović i Davor Vujinović. Oni su ubijeni tokom sprečavanja krađe automobila. Do danas je ispitano više od 300 svjedoka, međutim istražitelji i dalje nemaju krivce.

Dana 26. oktobra, oko 4:00 sata, otvorena je vatra u naselju Alipašino Polje dok su Šehović i Vujinović bili u službenom vozilu. Šehović je preminuo odmah, a Vujinović nekoliko sati poslije u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Od tada su urađene brojne istražne radnje, ispitan je veliki broj svjedoka, hapšene su osobe koje se mogu dovesti u slučaj s njihovim ubistvom, no istraga nažalost nije bila posebno uspješna.

Istražioci u ovom trenutku, tri godine nakon njihove smrti, nemaju ni automobil iz kojeg su ubijeni, niti vatreno oružje iz kojeg je pucano. S druge strane, čini se da su intenzivirane aktivnosti u akciji “Volan”, koja je usmjerena ka automafiji sarajevsko-romanijske regije.

Kolege policajci često ističu da je njihovo ubistvo napad na državu te da u ovom slučaju policija mora pokazati snagu. Iako se čini da policija zajedno sa SIPA-om nije prikupila ni blizu dovoljno dokaza kako bi rasvijetlila slučaj, kolege vjeruju da će kad-tad biti riješeno.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo