MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Tri velikokladuške srednje škole organizirale svečanost upriličenu povodom Dana nezavisnosti BiH

Danas su tri velikokladuške srednje škole organizirale svečanost upriličenu povodom 1. marta – Dana nezavisnosti BiH. U tehničkom smislu domaćin je bila JU Prva srednja škola “Dr. Husein Džanić”.

Prisutnima su se na početku obratili Abdulah Sijamhodžić, predsjednik Vijeća učenika i Nurija Miljković, direktor škole JU Prva srednja škola “Dr. Husein Džanić”. Historijski značaj ovog datuma bio je tema obraćanja profesorice Muvehide Begić. Gosti srednjih škola bili su članovi KUD Tono Hrovat i KUD Biser.


Program je protekao u predivnim izvedbama kladuških srednjoškolaca, gdje su prisutni mogli uživati u svemu onome što su im pripremili ovi mladi ljudi.

1. mart se obilježava kao Dan nezavisnosti Bosne i Herecgovine još od 1992. godine. Naime, 29. februara i 1. marta 1992. godine u Bosni i Hercegovini, održan je referendum o nezavisnosti Bosne i Hercegovine od SFRJ. Većina Bosanaca i Hercegovaca izjasnila se tada pozitivno – glasali su za demokratsku i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa