MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Trikovi za razumijevanje govora tijela

Postoji osam trikova na osnovu kojih možete razumjeti govor tijela osobe.

Govor tijela otkriva nevjerovatne informacije o tome šta ljudi misle. Jedno istraživanje je pokazalo da je samo sedam posto komunikacije zasnovano na riječima koje se izgovaraju. Ostatak, 38 posto proizilazi iz tona glasa i 58 posto iz govora tijela.

Razumjeti govor tijela je moguće.

Govor tijela bolje razumiju osobe koje imaju razvijeniju emocionalnu inteligenciju. Shvataju koliku moć imaju pokreti tijela tokom razgovora.

Prekrižene ruke i noge ukazuju na to ne prihvata ono što govori druga osoba.

Osmijehom se često prikriva neistinitost. Ali, pogled odnosno oči to ne mogu prikriti.

Ako sagovornik u datom trenutku ima isti ili sličan pokret tijela kao druga osoba, to najčešće znači da razumije ono o čemu joj govori.

Oni koji žele ostaviti dojam dominantne osobe imaju uspravno držanje, dlanove okrenute prema dolje i pokrete koji su izraženi.

Postoji mogućnost zavaravanja pogledom. Ako neko posmatra ili gleda bez treptanja, onda je izgledno da ono što govori nije istinito.

Oni koji često klimaju glavom navode na sumnju da ne razumiju ono o čemu se govori.

Podignute obrve signaliziraju nelagodu. Tri su glavne emocije zbog kojih se obrve podižu: iznenađenje, briga i strah. Ako se razgovara o temi koja ne izaziva ovakve osjećaje, a obrve su podignute, onda je riječ o nečemu drugom.

Stisnuta vilica ukazuje na stres.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa