MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Trofej Velike Kladuše: Najviše medalja domaćim takmičarima

Danas je u Gradskoj sportskoj dvorani održan 18. karate turnir „Trofej Velike Kladuše 2022“ u organizaciji Karate kluba “Regeneracija”. Dobrodošlicu učesnicima u ime domaćina uputili su proslavljeni velikokladuški karataš i trener KK “Regeneracija” Emin Redžić i predsjednik Sportskog saveza općine Velika Kladuša Velmir Zahirović izrazivši zadovoljstvo što je i ove godine Velika Kladuša domaćin prestižnog karate turnira.

Učešće na turniru je uzelo 314 takmičara iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Domaćin se pobrinuo za dobru organizaciju, a odličnu atmosferu učesnici su prenijeli na borilište i prezentirali sjajne vještine u karateu.

KK Regeneracija je opet ostvarila briljantne rezultate na domaćem terenu osvojivši 18 zlatnih, 10 srebrenih i 31 bronzanu medalju. Po pravilniku turnira domaćin i pored osvojenih najviše medalja nije učestvovao u raspodjeli te je prvo mjesto pripalo KBS „Budo” iz Cazina, drugo mjesto osvojio je Jion-Peb iz Bihaća, a treće KK „Šibenik“ iz susjedne Hrvatske.

Nagrade za najbolje takmičare na turniru osvojili su članovi KK “Regeneracija” i KK “Ključ”. Najbolja u ženskoj konkurenciji je članica KK “Ključ” Emina Kazić. U muškoj konkurenciji za najboljeg je proglašen Taris Beganović , takmičar Regeneracije.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa