MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Trojica visokih dužnosnika Laburista podnijela ostavke na stranačke funkcije

Potpredsjednik Laburističke stranke i savjetnik Općinskog načelnika Aladin Ćerimović,  zastupnici Laburističke stranke u Skupštini USK i delegati u Domu narod Federalnog parlamenta Rasim Kantarević i Anel Šahinović, zajedničkim saopćenjem sinoć su s objavom na FB, saopćili da podnose ostavke na sve stranačke funkcije. Kako su istakli u saopćenju razlog za ovakvu odluku leži u „nepoštivanju demokratskih načela odlučivanja, političke samovolje i neprovođenja donesenih Odluka  i  Zaključaka Laburističke stranke, a što je donijelo nepopravljivu štetu samoj stranci“, stoji u objavi ove trojice visokih dužnosnika LS.

U saopćenju stoji „da su više od godinu dana na osnovu zahtjeva aktivista sa terena, tražili da se na organima stranke raspravlja o nezadovoljstvu članstva o funkcioniranju organa stranke, te da se prekine sa praksom pogodovanja pojedinaca iz vrha stranke, lobijima koji koriste Općinski organ uprave da bi ostvarili svoje lične interese a na štetu velikokladuških građana, nažalost nismo uspjeli“.

Na kraju saopćenja Ćerimović, Kantarevića i Šahinović navode da ne odustaju od načela Laburističke stranke, a da će definirati svoje djelovanje kao zastupnici u Skupštini Kantona i delegati u Domu naroda Federalnog parlamenta i o tome obavijestiti javnost.

Ovim istupanjem  dužnosnika Laburističke stranke, obznanilo se ono o čemu se već izvjesno vrijeme govori, da postoji nezadovoljstvo kako kod određenog dijela članstva, tako i u rukovodstvu stranke. U narednom periodu biće zanimljivo pratiti kako će se sve ove reflektirati i na Klub vijećnika u OV, jer nezvanično i tu ima nezadovoljstva a najviše oko realizacije projekata, trošenja budžetskih sredstava, kao i funkcioniranja Općinskog organa koji se, kako nam kažu naši izvori, podijelio u tabore i lobije a o tome su javno progovorili i bivši visoki dužnosnici Laburista.

Trend radio/Mersad Sarajlija

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa