MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Trumpov tim predviđa do 240 hiljada smrtnih slučajeva od posljedica koronavirusa

Stariji članovi radne skupine Bijele kuće angažovane za suzbijanje Covida-19 istakli su da bi se Amerikanci trebali pripremiti za najmanje 100 hiljada smrtnih slučajeva od posljedica koronavirusa, nakon što je američki predsjednik upozorio da je slijeđenje smjernica “stvar života i smrti”.Dr. Anthony Fauci iz Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) upitan je jučer tokom konferencije održane u Bijeloj kući da li je moguće da u Sjedinjenim Državama bude zabilježeno između 100 i 240 hiljada smrtnih slučajeva od posljedica koronavirusa.

“Odgovor je da”, kazao je Fauci, dodavši kako se nada da bi poštivanje mjera moglo smanjiti brojku. Tim je predvidio 2,2 miliona smrtnih slučajeva ukoliko se ne bi u narednih 30 dana poštovali drastični napori za društvenim distanciranjem.

Dr. Deborah Birx, koordinator tima iz Bijele kuće, primijetila je da se modeli koje koristi radna skupina zasnivaju na podacima iz New Yorka, New Jerseyja i Connecticuta, primjenjujući ih na druge države suočene sa potencijalnom prijetnjom.

Američki predsjednik Donald Trump je istakao da će sljedeće dvije sedmice biti teške za Ameriku, naglasivši kako je potrebno da svi Amerikanci slijede smjernice za društveno distanciranje kako bi zaustavili širenje bolesti.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa