MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Tuka srebrni na Svjetskom prvenstvu

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka osvojio je srebrenu medalju u utrci na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Tuka je u finalu SP-a dionicu istrčao u vremenu od 1:43,47 što mu je najbolji rezultat u sezoni, a osvajanjem srebrene medalje ostvario je i najbolji rezultat u karijeri.

Prvo mjesto osvojio je Amerikanac Donovan Brazier s rekordom svjetskih prvenstava 1:42,34, dok je bronza pripala Kenijcu Fergusonu Cheruiyotu Rotichu (1:43,82).

U finalu su još trčali Bryce Hoppel (SAD), Adrian Ben (Španija), Wesley Vazquez (Porto Riko), Marco Arop (Kanada) i Clayton Murphy (SAD).

Vaša podrška mi je bila vjetar u leđa

Najbolji bh. atletičar je nakon osvajanja srebra na Svjetskom prvenstvu na društvenim mrežama objavio da mu je mnogo pomogla i podrška njegovih navijača na putu do ovog ogromnog uspjeha.

“Ljudi, samo da vam se kratko javim! Ljudi, srebreni sam. Presretan sam. Hvala Bogu na svemu. Riječima ne mogu opisati osjećaje. Hvala vam i volim vas… Vaša podrška mi je bila vjetar u leđa”, napisao je kratko Tuka.

Ovo je najveći uspjeh bosanskohercegovačke atletike. Podsjećamo, Tuka je 2015. godine na Svjetskom prvenstvu u Kini osvojio bronzu.

Federalna/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa