MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Tužna godišnjica: 16 godina od tragičnog stradanja šest beba

Tog kobnog 22. aprila 2007. godine, veliki požar zahvatio je Dom na Bjelavama u Sarajevu, gdje je život izgubilo šest beba. Danas kao i svake godine učenjem fatihe, minutom šutnje i polaganjem cvijeća na mezare na gradskom groblju Vlakovo, obilježavamo ovaj tužni datum.

U požaru živote su izgubili najmlađi štićenici Doma: Medina Bostandžija, Al’dina-Dalal Akmadžić, Amin Čustović, Džemal Šabanović, Faik Krasnići i Damir Pejanović, dok je 18 djece teže i lakše povrijeđeno.

Nevine duše tog dana stradale su od udisanja štetnih gasova, a u njihovoj, kao i u evakuaciji ostalih mališana, zajedno sa uposlenicima učestvovali su i najstariji štićenici Doma.

Ovaj strašni datum za Kanton Sarajevo, danas treba da bude opomena i veliki znak upozorenja, da se nikada ne ponovi i da se nikada ne zaboravi.

Požar koji se dogodio tog dana, bio je jedan od najtužnijih svjetskih događaja. Imena i lica te djece ostala su duboko urezana u sjećanjima svih građana, a posebno onih radnika Doma koji su bili direktno u radu s njima.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa