MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

U BiH i dalje 18 zaraženih koronavirusom

U BiH je trenutno 18 zaraženih koronavirusom, 15 je u Republici Srpskoj, troje u Federaciji. Svi pacijenti se osjećaju dobro i nijedan nije vitalno ugrožen.

U protekla 24 sata na Kliniku za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar primljena je muška osoba s respiratornim tegobama koja je boravila u Švicarskoj. Urađeno je testiranje na koronavirus, testovi su upućeni u Sarajevo, a rezultati se očekuju tokom dana, saopćio je Krizni štab Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Zbog sprečavanja širenja koronavirusa, na svim graničnim prelazima Bosne i Hercegovine pojačana je kontrola putnika i robe, a u skladu sa preporukama nadležnih. Svi građani BiH koji dolaze iz inozemstva od 16. marta proći će 14 dana izolacije, jedan je od zaključaka koji su jučer u Doboju donijeli predsjedavajući Vijeća ministara BiH i entitetski premijeri.

Predstavnici entiteta i Vijeća ministara su zaduženi i da formiraju dva krizna štaba – jedan za zdravstveni segment, a drugi za analizu i poduzimanje mjera u oblasti privrede i ekonomije, na čijem čelu će biti državni ministar za vanjsku trgovinu i ekonomske odnose.

Federalna.ba/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa