MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

U BiH stabilno i toplije vrijeme, ali već od naredne sedmice novi uslovi za kišu i snijeg

Početak ove radne sedmice sa sobom je donio kišne padavine koje su se na višim planinskim krajevima pretvarale u snijeg. Uz temperature neuobičajene za ovo doba godine, ostatak sedmice obilježit će stabilno vrijeme bez padavina.

Kako prognoziraju meteorolozi sa BHMeteo.ba, u periodu od srijede, odnosno danas pa do petka, slijedi kratkotrajna stabilizacija vremena uz pretežno sunčano vrijeme.

Jutra će, međutim, biti hladna uz većinom slab do umjeren mraz, a danju toplije uz temperature lokalno do približno 16 stepeni Celzijusa – konkretno se takve temperature prognoziraju za četvrtak i petak.

Međutim, već od vikenda u Bosnu i Hercegovinu stiže nova promjena vremena koja će kasnije stvoriti uslove za snježne padavine i u nizinama.

“Od vikenda (17. i 18. februar) dolazi promjena vremena uz porast oblačnosti koje će usloviti i povremene padavine. Potom se već od nedjelje očekuje novo zahlađenje sa kojim će opet najprije snijega biti na planinama. U toku sljedeće sedmice i generalno u trećoj dekadi februara postoje šanse da snijega bude i u nižim krajevima”, najavljuju meteorolozi.

Prema ranijoj srednjoročnoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, do 25. februara izgledne natprosječne srednje dnevne temperature za ovaj period, jutra prohladna sa temperaturama zraka od nula do pet u Bosni, u Hercegovini od tri do osam stepeni Celzijusa. Danju u Bosni do 13 u Hercegovini do 16 stepeni.

Nešto niže vrijednosti temperature zraka, očekuju se od 26. februara sve do kraja prognoznog perioda. Minimalne temperature zraka od -2 do tri u Bosni, u Hercegovini jednog do šest, maksimalne u Bosni do devet u Hercegovini do 13 stepeni Celzijusa.

KLIX.BA

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa