MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

U Bihaću organizirana 10-a biciklijada ‘Stazama rijeke Une’, učešće uzelo 150 biciklista

Povodom obilježavanja Dana rijeke Une, Nacionalni park „Una“, Unski smaragdi i BBK ‘Daj krug’ iz Bihaća organizirali su 10-u po redu biciklijadu ”Stazama rijeke Une”. Ove godine, s bihaćkog Gradskog trga krenulo je oko 150 biciklista…

BIHAĆ, 09. juna – Ovogodišnja i jubilarna 10. biciklijada „Stazama rijeke Une“ startala je s Gradskog trga. Bila je ovo prilika da učesnici kroz aktivni odmor uživaju u ljepotama ovog dijela Bosne i Hercegovine i rijeke Une.

Oko 150 učesnika je vozilo do Štrbačkog buka. Staza je zbog lakše organizacije podijeljena u etape kako bi se mogle praviti kratke pauze za odmor, kaže Adnan Mekić, jedan od organizatora ovogodišnje manifestacije.

Biciklističkoj karavani kroz jedinstveni Nacionalni park „Una“ pridružio se i Elvedin Sedić, bihaćki gradonačelnik. Kaže da je na ovaj način želio pružiti svoju podršku jer manifestacija ima višestruki značaj.

Programi s aktivnostima koji na koristan način obilježavaju ekološke događaje kao što je Dan rijeke Une svake godine okupljaju sve veći broj učenika te se na taj način promoviraju prirodne ljepote ali i turistički potencijal Unsko-sanskog kantona.

krajina.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa