MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

U Bihaću počeo Novogodišnji zimski festival – Winter park 2022

Ovogodišnja Bihaćka zimska priča počela je organiziranim zajedničkim praćenjem televizijskog prijenosa prve polufinalne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru

Zimski park u središtu Bihaća svojim posjetiteljima vrata je otvorio 13. decembra i bit će otvoren do 1. januara naredne godine. Organizatori šestog Novogodišnjeg zimskog festivala – Winter park 2022 su Turistička zajednica Grada Bihaća i Gradski kulturni centar.

Na Gradskom trgu ponovo su postavljeni veliki šator i ugostiteljske kućice za zabavni dio programa, ali i dio parka u kojem će ovdašnji obrtnici prezentirati svoju prazničnu ponudu. Javna ustanova za sport, odmor i rekreaciju i ove je godine pripremila klizalište, koje je prošireno zbog velikog interesa. Za mališane je osiguran i prostor s prazničnim drvećem, nakitom i ukrasima.

-Prošle smo godine bili među nekoliko bosanskohercegovačkih gradova sa najbolje organiziranim zimskim – prazničnim programom, odnosno dešavanjima. Potrudili smo se da to ove godine bude još veće i bolje. Radujemo se našim gostima iz svih gradova i općina Unsko-sanskog kantona, ali i iz petnaestak gradova susjedne Republike Hrvatske koji su s nama bili i prošle godine. Nastojimo Bihać svrstati među najprimamljivije ovdašnje turističke destinacije i u zimskom periodu – rekla je direktorica Kulturnog centra Bihać Erna Begatović.

Ovogodišnja Bihaćka zimska priča počela je organiziranim zajedničkim praćenjem televizijskog prijenosa prve polufinalne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru. Muzički program otvoren je nastupom DJ-a Inisa, a do kraja decembra na pozornici će nastupiti brojni lokalni bendovi i pjevače, kao i muzički gosti iz Sarajeva, Mostara, Tuzle i Banja Luke.

U okviru ovogodišnjeg zimskog festivala – Winter park u gradu na Uni organiziran je i mini – festival “Kultura u decembru”, sa nekoliko pozorižnih predstava i koncertima Muzičke omladine Bihaća i hora Belcanto.

Građani Bihaća i njihovi gosti na Gradskom trgu u Novu godinu ući će koncertom regionalne muzičke zvijezde Tijane Dapčević i velikim novogodišnjim vatrometom.

IZVOR: KRUPLJANI.BA

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa