MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

 U Bosnu i Hercegovinu stižu pljuskovi praćeni gradom i jakim vjetrom

U centalnim i istočnim područjima u ponedjeljak ujutro, 20. maja, bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim dijelovima sunčano uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 8 stepeni, Bihać, Ivan Sedlo i Sokolac 14, Drvar, Prijedor i Sanski Most 15, Bugojno, Široki Brijeg, Srebrenica i Tuzla 16, Sarajevo i Zvornik 17, Banja Luka, Doboj, Livno, Trebinje i Zenica 18, Neum 19, Gradačac i Mostar 20 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 940 milibara, za 2 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nešto sunčanije prije podne. Tokom dana i dalje nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina, a lokalno je moguća i pojava grada. Vjetar slab u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 23 do 30 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana sa kišom i pljuskovima, a moguća je i grmljavina. Najviša dnevna temperatura oko 27 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Prijepodnevni sati biće ugodniji u cijeloj zemlji. U drugom dijelu dana, postepeno pogoršanje vremenskih prilika, kod osjetljivih osoba uzrokovaće tegobe u vidu reumatskih i bolova na mjestu ozljeda, nervoze, iscrpljenosti. Opšta slika će biti najlošija na sjeveru i sjeveroistoku zemlje, uz intenzivnije padavine i visoke temperature, usljed čega će se i osjet sparine pojačati. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti. Negativni efekti promjene najslabije će doći do izražaja na jugu.

Objavljena je prognoza do četvrtka:

Za 21. maj 2024 (utorak), umjereno do pretežno oblačno sa sunčanim periodima. Tokom dana, nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Lokalno je moguća i pojava grada. Vjetar umjeren do pojačan južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, a dnevna od 22 do 28, na jugu i sjeveroistoku Bosne do 28 stepeni.

Za 22. maj 2024 (srijeda), umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima lokalnim pljuskovi su moguću na jugu i jugozapadu zemlje. U ostatku dana širom zemlje lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu i sjeveru zemlje do 20, a dnevna od 21 do 28 stepeni. 

Za 23. maj 2024 (četvrtak), umjereno do pretežno oblačno. Nešto sunčanije se očekuje u sjevernim i sjeveroistočnim područjima. Tokom dana, ponegdje u Bosni može pasti malo kiše ili kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, a dnevna od 22 do 28 stepena, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Izvor: R Sarajevo

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa