MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

U centru Sarajeva postavljeni novi ukrasi, grad zasijao u prazničnom duhu

U centru Sarajeva postavljeni su novi novogodišnji ukrasi te je grad u potpunosti zasijao novim izgledom.

Postavljanje svjetlosnih dekoracija i iluminacija popularnih lokacija izvršeno je i u Ferhadiji, jednoj od najprometnijih ulica u centralnom dijelu grada, gdje su postavljene svjetlosne praznične dekoracije u obliku kugli, emotikona sa srcima, svjetlosnih zavjesa…

Vlada Kantona Sarajevo, putem Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, a u saradnji sa Turističkom zajednicom KS nastavlja sa ukrašavanjem grada i stvaranjem ugodne praznične atmosfere u kojoj će uživati svi koji će nas ove zimske turističke sezone posjetiti.

Podsjećamo, početkom decembra započela je realizacija projekta prazničnih iluminacija i dekoracija atraktivnih za fotografisanje i promociju destinacije, te su ukrašene sarajevske ulice, saobraćajnice, trgovi i druge prometne lokacije gdje su postavljene 3D saonice, jeleni, svjetleće kugle i polukugle te okićene jelke, a sve u cilju obogaćivanja i unapređenja turističke ponude.

Prazničnoj atmosferi u Sarajevu večeras je dodatno doprinosi i Ulični novogodišnji festival, koji je otvoren večeras u Radićevoj ulici, a traje do 2. januara. Građani i turisti na ovom festivalu mogu doživjeti umjetnost sa svjetlosnim instalacijama mladih i etabliranih umjetnika.

Sarajlije će 2023. godinu dočekati uz hitove poznate sarajevske grupe Dubioza kolektiv ispred Vječne vatre. Noć prije na Skenderiji će moći uživati uz Bombaj štampu, a 1. januara uz splitsku grupu TBF.

Izvor: Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo