MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

U Federaciji BiH ukinut i policijski sat, naredba stupa na snagu već od danas

Federalni štab civilne zaštite donio je na današnjoj sjednici naredbu o ukidanju policijskog sata u FBiH, potvrđeno je za Klix.ba. Ova odluka stupa na snagu već danas.Podsjetimo, federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara jučer je uputio Federalnom štabu civilne zaštite Prijedlog o ukidanju Naredbe o zabrani kretanja građana (policijski sat) na području Federacije BiH.

Policijski sat u entitetu Federacija BiH uveden je 21. marta 2020. godine na preporuku ministra Čampare kao dio mjera vezanih za prevenciju širenja koronavirusa.Građanima bez dozvole je bilo zabranjeno kretanje od 20:00 do 5:00 sati.

-Federalni štab civilne zaštite na današnjoj sjednici je donio odluku o ukidanju obaveznog karantina u trajanju od 14 dana.Karantini su organizirani u svakoj lokalnojzajednici i u njih su smještane osobe koje su dolazile u BiH. Obaveza je bila da te osobe u organiziranom karantinu borave 14 dana. Ipak, zbog takve mjere bilo je mnogo negodovanja, a najviše zbog uslova u samim karantnima.

Nova naredba podrazumijeva da će osobe koje ulaze u BiH sada automatski ići u kućnu izolaciju, a policija će biti nadležna da redovno obilazi takve osobe.

Također i osobe koje se trenutno nalaze u organiziranim karantinima bit će pušteni kući gdje će u skladu s propisima boraviti u izolaciji koliko je propisano.


Klix.ba/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo