MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

U Gazi ponovo došlo do prekida interneta i mobilnih usluga

U Pojasu Gaze ponovo je došlo do prekida interneta i mobilnih usluga, potvrđeno je iz UN-ove agencije za palestinske izbjeglice.

“Gaza je ponovo u potpunom komunikacijskom zamračenju, i to je zato što nema goriva”, rekao je šef UNRWA Philippe Lazzarini na konferenciji za novinare.

Palestinska telekomunikacijska kompanija potvrdila je u saopćenju ovu informaciju.

Komunikacijske mreže u opkoljenom obalnom području su nekoliko puta bile blokirane otkako je Izrael pokrenuo zračne i kopnene napade.

Povezivanje s vanjskim svijetom bilo je moguće sa satelitskim mobilnim telefonima, a ponekad i sa visokih zgrada na jugu pojasa Gaze s izraelskim SIM karticama.

U oktobru je Gaza bila pod gotovo potpunim prekidom komunikacije sa svijetom nakon pojačanih izraelskih zračnih napada za koje su palestinski zvaničnici kazali da su porušili komunikacijske tornjeve.

Vlasnik društvene mreže X (nekadašnji Twitter, op.a.) i osnivač SpaceX-a Elon Musk ponudio je internetsku podršku ratom pogođenom Pojasu Gaze nakon što je izraelska vojna operacija rezultirala potpunim gašenjem komunikacijskih mreža.

Izvor: Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa