MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

U Hrvatskoj četiri nova slučaja zaraze koronavirusom

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je u petak da je su u Hrvatskoj zabilježena četiri nova slučaja zaraze koronavirusom te ih je sada ukupno 31.

“Imamo četiri nova bolesnika, ukupno 31. Riječ je o dvoje novozaraženih u Puli i dvoje u Zagrebu”, izjavio je ministar zdravstva Beroš na konferenciji za medije Stožera za civilnu zaštitu Republike Hrvatske. 

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak kazao je da su novooboljeli u Zagrebu bliski kontakti do sada poznatih bolesnika. U Puli se se radi o ugostitelju koji se vratio iz Italije i pozitivan je na koronavirus, a druga osoba iz Pule zaražena je nakon što je u Zagrebu ostvarila kontakt s osobom koja je došla iz Švicarske i kojoj je kasnije u Švicarskoj potvrđena zaraza.

“Još uvijek se radi ili o uvezenim bolesnicima ili o bliskim kontaktima, što nam govori da je epidemiološka situacija još uvijek povoljna”, kazao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak. 

Beroš je rekao kako se razmatraju sve mjere koje su na raspolaganju kako bi se smanjila moguća transmisija bolesti u populaciji, no da zasada nema lokalne transmisije. 

Federalna.ba/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa