MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

U Hrvatskoj pao prvi ovosezonski snijeg

Stigla je najavljena promjena vremena s temperaturama koje više priliče ovom dobu godine.

Danas je u Hrvatskoj pao i prvi snijeg i to na Platku, na vrhu Radeševo, kako prikazuju snimke.

Snijeg je pao i na Kredarici u Sloveniji.

“No ipak ništa čudno za toliku visinu za sredinu oktobra, a pahulje do kraja dana možemo očekivati i na Zavižanu. Početak sedmice donosi jesenje temperature te prve jutarnje mrazove u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Zatopljenje je izgledno u četvrtak i petak””, piše na Facebook stranici Neverin.

O promjeni vremena oglasila se i ekipa s grupe BH.meteo.ba:

“Nakon niza ljetnih dana, stigla nam je promjena vremena. Oblaci, kiša i osjetno hladniji vazduh zahvatili su veći dio zemlje. Kako dan bude odmicao, bit će sve hladnije, a u večernjim satima na vrhovima najviših planina i prve pahulje snijega.

S današnjim danom ušli smo u dugotrajni period promjenjivog vremena. Česte temperaturne oscilacije i povremeno padavine uz svakako manji broj sunčanih dana u odnosu na protekli period.

Danas do kraja dana padavina prolazno zahvataju čitavu zemlju ali već u noći na ponedeljak (16.10.) posvuda prestaju kao najava suhog, ali svježeg ponedeljka. Nakon uglavnom stabilnog i svježeg početka sedmice, u drugom dijelu iste očekuje nas izražena južina i osjetno zatopljenje. Uz južinu i nastavak promjenjivog vremena uz povremeno padavine najviše u Hercegovini i zapadu Bosne”.

Izvor:Radio Sarajevo

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa