MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

U napadu na izbjeglički kamp u Idlibu 12 mrtvih i 40 ranjenih

Najmanje 12 osoba je ubijeno, među kojima većinom djeca, i oko 40 ranjeno u napadu terorističkih grupa koje podržava Iran na izbjegličke kampove u Idlibu.

Prema podacima opozicione posmatračke kuće, terorističke grupe koje podržava Iran izvele su raketne napade iz baze u blizini grada Halepa na kampove u kojima borave raseljeni sirijski civili, u selu Kah, koje se nalazi u sastavu Zone deeskalacije sukoba u Idlibu, javlja Anadolija. 

Prema najnovijim informacijama koje je objavila Civilna zaštita u Idlibu, poginulo je najmanje 12 civila, među kojima su većinom djeca i ranjeno oko 40 civila.U napadima su oštećeni i šatori u kampovima.

Uz posredstvo Turske i Rusije, u Sočiju 17. septembra 2018. postignut je dogovor o primirju u Idlibu i uspostavi deeskalacijske zone.Od septembra prošle godine i proglašenja primirja, u toj regiji je raseljeno više od 750.000 ljudi.

Pripadnici Sirijske mreže za ljudska prava ranije su saopćili kako je u napadima na zonu deeskalacije sukoba Idlib, koje su režimske snage i saveznici izveli od 26. aprila do 27. jula poginuo 701 civil, od toga 208 maloljetnika i 140 žena.

Federalna.ba/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa