MARKETING

U požaru u kineskoj fabrici najmanje 36 poginulih, vatrogasci gasili vatru sedam sati

U požaru koji je izbio u fabrici u centralnom dijelu Kine kasno sinoć poginulo je najmanje 36 ljudi, a policija je već privela nekoliko osumnjičenih koji se dovode u vezu sa podmetanjem požara.

Prema dosadašnjim informacijama, dvije osobe vode se kao nestale, dok se također dvije osobe nalaze na hospitalizaciji zbog opekatina koje su nastale usljed požara u fabrici Anyangu u provinciji Henan.

Policija je privela neutvrđeni broj osumnjičenih u vezi sa požarom, za koji je vatrogascima trebalo skoro sedam sati da ga ugase, navodi CNN.

Ovo je samo jedna u nizu industrijskih nesreća koje je Kina doživjela posljednjih godina, a koja je prouzrokovala desetine mrtvih stvarajući time zabrinutost kod građanstva.

U 2015. godini najmanje 173 osobe su poginule nakon serije eksplozija u skladištu hemikalija u sjevernom lučkom gradu Tianjinu.

Prošlog oktobra najmanje tri osobe su poginule, a više od 30 je povrijeđeno u snažnoj eksploziji u restoranu u gradu Shenyang na sjeveroistoku zemlje. Eksplozija plina dogodila se u stambeno-poslovnoj zgradi mješovite namjene.

A u junu ove godine najmanje jedna osoba je poginula nakon što je izbio požar u petrohemijskom kompleksu u Šangaju.

KLIK.BA

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo