MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

U požaru u sirotištu u Haitiju poginulo 13 djece, među njima sedam beba

U požaru koji je zahvatio sirotište kojim upravlja američka neprofitna grupa u Haitiju, poginulo je 13 djece, među kojima su i bebe, saopćili su u petak radnici službe za zdravstvenu zaštitu.
Rose-Marie Louis, njegovateljica djece, izjavila je za Associated Press da je vidjela 13 dječijih tijela kako se iznose iz sirotišta Crkve biblijskog učenja u oblasti Kenscoff u blizini Port-au-Princea, haićanske prijestolnice.

Marie-Sonia Chery, sestra u obližnjoj bolnici Baptističke misije, potvrdila je da je 13 dječaka i djevojčica poginulo.
Louis, koja radi u sirotištu, kazala je da je vatra izbila oko 21 sat u četvrtak po lokalnom vremenu i da je vatrogascima trebao sat i po vremena da stignu do mjesta tragedije. Otprilike sedam žrtava bile su bebe, a šestero uzrasta od otprilike 10 i 11 godina, kazala je.

Dodala je da sirotište koristi svijeće za rasvjetu zbog problema koje ima s generatorom i prekidačima.

Spasilački radnici stigli su do mjesta nesreće na motociklima i nisu imali boce s kisikom i ambulantna vozila neophodna za transport djece do bolnice, saopćio je Jean-Francois Robenty, zvaničnik civilne zaštite.

“Oni su mogli biti spašeni. Nismo imali opremu da im spasimo živote”, kazao je.

Robenty je kazao kako zvaničnici vjeruju da su tijela druge djece ostala u zgradi a radnici službi za vanredne situacije rade na njihovom izvlačenju.

Radnici sirotišta kazali su kako vjeruju da su dva tijela još unutar zgrade.

Klix.ba/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa