MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

U pucnjavi u češkoj bolnici ubijeno šest osoba

Češka policija nakon kraće potjere otkrila je vozilo muškarca koji je jutros u bolnici u Ostravi pucajući iz pištolja ubio šest osoba, a dvoje teško ranio. Napadač je kada ga je policija nakon višesatne potjere našla pokušao da izvrši samoubistvo i tokom prevoza u bolnicu je preminuo, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Jan Hamachek.

“Napadač je mrtav. Izvršio je samoubistvo”, javio je prije toga pozivajući se na izvor iz policijske istrage portal Seznam.cz, dok je policija objavila na Twitteru da je našla vozilo i utvrđuje identitet muškarca u kolima koji je sebi tokom intervencije pucao u glavu.

Prema saznanjima Radiožurnala, napadač je 42-godišnji građevinski tehničar iz Ostrave koji je, kako je rekao radiju njegov šef Ales Zigula koji ga je prepoznao na fotografijama policije, umislio da niko ne želi da ga liječi iako je teško bolestan, a posljednjih 14 dana je bio na bolovanju.

“Žrtve napada su bili ljudi u čekaonici. Na sreću nije ih bilo u to vrijeme više. Navodno je taj čovek pucao iz blizine u glave i vrat. Četvoro je preminulo na mjestu, sada sam dobio informaciju dvoje teško povrijeđenih je podleglo povredama”, kazao je premijer Babiš javnom TV servisu ČT.

Napadač je jutros oko 7.19 ušao u čekaonicu traumatološke ambulante bolnice u Ostravi i počeo da puca u ljude koji su se tamo obreli i zatim je pobjegao a policija koja za njim traga objavila je njegovu fotografiju i moli građane za pomoć.

Policija je evakuisala bolnicu kao i susjednu Visoku rudarsko-tehničku školu Ostravskog univerziteta.


Federalna.ba/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa