MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

U SAD-u do daljnjeg dozvoljeno protjerivanje migranata

Administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa objavila je produženje na neodređeno vrijeme ukaza kojim se dozvoljava protjerivanje ilegalnih migranata, navodeći kao razlog zabrinutost zbog pandemije virusa korona.Direktor Centra za kontrolu i prevenciju bolesti /CDC/ Robert Redfield obnovio je prethodni ukaz, koji omogućava pripadnicima pograničnih službi da vraćaju imigrante u matične države ili u zemlje iz kojih su stigli.

Tramp nastoji da zabrani uobičajeni mehanizam procesa prema kojem imigranti pristigli u SAD iz Meksika zatraže azil nakon čega su slobodni do određenog datuma kada treba da se pojave pred sudom. Najčešće to bude period od godinu dana.

U ukazu CDC-a ističe se da zdravstvene službe nemaju kapacitet da nadziru imigrante, zbog čega postoji značajna nesigurnost u vezi s time da će pristigli poštovati period samoizolacije ili da će postojeća uputstva o socijalnom distanciranju.

Kritičari ukaza smatraju da Trumpova administracija samo koristi pandemiju kao izgovor za postizanje njegovog cilja pooštrenja imigracionih regulativa.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa