MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

U Sarajevo danas stiže Karen Donfried, pomoćnica američkog sekretara Antonyja Blinkena

U službenu posjetu Bosni i Hercegovni danas stiže pomoćnica državnog sekretara SAD-a iz Biroa za evropske i euroazijske poslove Karen Donfried, a u njenoj pratnji će biti i posebni izaslanik američke vlade za Zapadni Balkan Gabriel Escobar.

Posjeta Bosni i Hercegovini dio je petodnevne turnere američkih zvaničnika po Zapadnom Balkanu.

Kako Klix.ba saznaje Donfried i Escobar će danas razgovarati sa članovima Predsjedništva BiH, visokim predstavnikom, a planiran je i sastanak u Ministarstvu odbrane BiH.

Očekuje se da Donfried i Escobar pozovu bh. zvaničnike da nastave učešće u institucijama na svim nivoima vlasti kako bi unaprijedili funkcionalnost i reforme u cilju većeg prosperiteta i kako bi Bosna i Hercegovina dobila status kandidata za članstvo u EU te da se na vrijeme održe izbori i ostvari napredak u borbi protiv korupcije.

Prilikom posjete Kosovu, Karen Donfried je izjavila Beograd i Priština trebaju privesti kraju pregovore i uzajamno se priznati.

“Rusija želi da uništi svako jedinstvo i demokratsku konsolidaciju u zemljama Zapadnog Balkana, da osigura da se vi i susjedne zemlje ne integrišete u evropske i euroatlantske institucije. Rusija vjeruje da će jači Balkan sa stabilnijim demokratskim prosperitetom predstavljati prijetnju njenom uticaju“, kazala je.

Nakon Prištine, Donfried je posjetila Beograd gdje je razgovarala sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom u tehničkom mandatu Anom Brnabić.

izvor:klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa