MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

U stravičnoj pucnjavi u Rimu ubijena i prijateljica premijerke Italije, napadač uhapšen

Tri osobe su ubijene dok je najmanje još troje ranjeno u pucnjavi koja se u nedjelju dogodila u Rimu kada je napadač otvorio vatru tokom sastanka stanara u jednom od kafića u glavnom gradu Italije.

Naime, prema pisanju italijanskih medija, 57-godišnji napadač bio je u nizu sporova sa stanarima obližnje zgrade te je redovni sastanak stanara u kafiću iskoristio kao idealnu priliku za osvetu.

“Ušao je u kafić, zatvorio vrata i rekao ‘Sve ću vas pobiti’. Zatim je počeo da puca”, rekao je jedan od svjedoka pucnjave.

Stanovnici su uspjeli da savladaju napadača te da ga razoružaju prije dolaska policije. Međutim, tokom pucnjave, napadač je ubio tri žene Elisabettu Silenzi, Nicolettu Golisano te vijećnicu Sabinu Sperandio.

Jedna od osoba koja je stradala, Nicoletta Golisano, bila je prijateljica italijanske premijerke Giorgie Meloni koja se putem Facebooka oprostila od nje.

“Nicoletta je bila majka, iskrena prijateljica, snažna i krhka žena u isto vrijeme. Isto tako, bila je profesionalac s neobičnim osjećajem dužnosti. Taj osjećaj dužnosti odveo ju je u nedjelju tamo gdje je muškarac došao da ih ubije. Nicoletta je moja prijateljica, imala je muža Giovannija i prelijepog 10-godišnjeg dječaka Lorenza”, napisala je Meloni.

Također, poručila je kako se nada da će osumnjičeni biti adekvatno kažnjen.

“Ipak riječ ‘pravda’ nikada neće biti vezana uz ovaj incident. Nije fer ovako umrijeti. Nicoletta je bila sretna i lijepa u crvenoj haljini koju je prije nekoliko sedmica kupila za svoj pedeseti rođendan. Za mene će biti uvijek ovakva, lijepa i sretna. O Bože Nico. Volim te”, zaključila je premijerka Italije.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo