MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

U toku sjednica Predsjedništva SDA, na dnevnom redu imena osoba za Vijeće ministara BiH

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) na današnjoj sjednici donijet će konačnu odluku o imenima osoba koje će kandidovati za funkcije u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.Prije početka sjednice Predsjedništva SDA održana je sjednica Kadrovske komisije SDA koja je raspravljala o imenima kandidata za funkcije ove stranke u Vijeću ministara BiH.

Kako je od ranije poznato, SDA će za ministricu vanjskih poslova BiH predložiti aktuelnu ambasadoricu naše zemlje u Kataru Biseru Turković, a koja bi prema procjenama koalicionih partnera trebala zajedno s ostalim državnim ministrima funkciju preuzeti do kraja godine.

Osim potvrđivanja imena kandidatkinje za ministricu vanjskih poslova BiH, članovi rukovodstva SDA potvrdit će i konačna imena kandidata za četiri zamjenika državnih ministara i to ministra pravde BiH, ministra finansija i trezora BiH, zamjenika ministra komunikacija i prometa BiH i zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Imena svih ministara u Vijeću ministara BiH već su poznata i to nakon što je u petak lider SBB-a Fahrudin Radončić potvrdio da će on biti novi ministar sigurnosti BiH, odnosno nakon što je potvrđeno da će DF-ov kandidat za ministra odbrane BiH biti general i bivši zastupnik u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Sifet Podžić.

Izvjesno je da će SDA za zamjenika ministra pravde BiH ponovo kandidovati Nezira Pivića, a da će za zamjenika ministra komunikacija i prometa BiH kandidovati Nedžada Brankovića. Predsjednik SDA Bakir Izetbegović u petak još uvijek nije želio govoriti o imenima navodeći da su donesene određene inicijalne odluke, ali da će Kadrovska komisija i Predsjedništvo SDA u ponedjeljak, to jeste danas, donijeti konačne odluke u vezi s imenima zamjenika državnih ministara.

SDA će danas raspravljati i o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini nastaloj ulaskom SBB-a i DF-a u pregovore o formiranju vlasti na svim nivoima, uključujući i Kanton Sarajevo. 

Izvor: klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa