MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

U utorak po zahtjevu Rusije hitna sjednice Vijeća sigurnosti o stanju u BiH

Stalna misija Malte pri UN-u u New Yorku, potvrdila je za N1 da će hitna sjednica o stanju u Bosni i Hercegovini po zahtjevu Rusije biti održana u utorak, 30. aprila u poslijepodnevnom terminu po istočnoameričkom vremenu odnosno u 21 sat po centralnoevropskom vremenu.

Iz malteške misije također poručuju kako lista govornika još uvijek nije utvrđena. Kao što je poznato konačna lista govornika na sjednicama Vijeća sigurnosti UN-a može biti određena i na samom početku sjednice na prijedlog predsjedavajućeg, ali i zainteresiranih zemalja članica Vijeća.

Podsjetimo da je prvu informaciju o održavanju hitne sjednice Vijeća sigurnosti o stanju u Bosni i Hercegovini javnosti predstavio srbijanski šef diplomatije Ivica Dačić u jednom medijskom istupu.

“I najvjerovatnije kako stvari stoje od noćas, pošto je Slovenija to osporavala, Malta traži zatvorenu sjednicu, da li će biti, neće biti, pošto ima i redovna sjednica. U maju se očekuje redovna sjednica Savjeta bezbjednosti o BiH”, rekao je Dačić za TV Prva.

Istovremeno je iz Banja Luke saopšteno kako će se na ovoj sjednici Vijeća sigurnosti obratiti i članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović, ali u online formatu jer nije zatražila vizu za SAD. O njenom obraćanju, ali možda i još nekom će biti odlučeno pred početak sjednice glasanjem članova Vijeća.

Izvor: N1

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa