MARKETING

U Velikoj Kladuši održana “Živa biblioteka”

Danas je u prostorijama Alternativnog doma kulture realiziran projekat “Živa biblioteka” u organizaciji Udruženja “Most za bolje sutra” u saradnji sa udruženjima žena sa područja Velike Kladuše. Sam projekat ima za cilj da podstiče razumijevanje i empatiju, a protiv stereotipa i stigmi u društvu. Ovogodišnja živa biblioteka je sva u znaku žene i njene uloge i značaja, u društvu.


“Projekat se realizira već četvrtu godinu i ovaj put odaziv žena je bio veliki, gdje svaka od njih je inspirativna “živa knjiga”, koja nosi posebnu priču i emociju”, kazala je organizatorica Zehida Bihorac.
Na ovakav način žene imaju priliku pobjeći od svakodnevnice i negativnih stvari, a i ovo je još jedan način za druženje i sklapanje novih prijateljstava.
Na današnjem druženju moglo se čuti raznih priča i iskustava ne baš tako lijepih kroz koje su žene prošle i bez obzira na to žive normalnim životom sa puno pozitivne energije.


Ovo je samo primjer da u moru negativnih dešavanja postoje i ona lijepa dešavanja, gdje možemo naučiti i vidjeti dosta toga.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo