MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

U Velikoj Kladuši počela manifestacija „Kladuški dani poljoprivrede 2023“

Prezentacijom i prodajom proizvoda poljoprivrednih proizvođača i obrtnika sa područja općine Velika Kladuša izloženih u velikokladuškom gradskom parku danas, 26. septembra, počela je manifestacija „Kladuški dani poljoprivrede 2023“, koja će ove godine trajati sve do nedjelje 1. oktobra.

Manifestacija je svečano otvorena uz nastup učesnika velikokladuških vrtića i obraćanjem predstavnicima Organizacionog odbora i Općine Velika Kladuša.

Manifestacija će se odvijati kroz tri dijela: sajamsku prodaju i prezentaciju poljoprivrednih proizvoda, izložbeno – takmičarski dio te kulturno – zabavni program.

Centralni dio manifestacije biće održan u subotu, 30. septembra u Vrnograču, u naselju Poljice te ispred Gradske sportske dvorane u Velikoj Kladuši dok će kladuški Gradski park biti mjesto održavanja prezentacije i prodaje proizvoda poljoprivrednih proizvođača i obrtnika sa područja općine Velika Kladuša sve do 1. oktobra.

I ove godine će biti proglašeni najveći proizvođači mlijeka, te najveći proizvođači povrća, voća, mesa i meda. U izložbeno-takmičarskom dijelu biće proglašeni najbolji u kategorijama krava muzara, visokosteonih junica, tovnih bikova, radnih i vučnih konja i u kategoriji ovnova.

Za pobjednike takmičarskog dijela manifestacije kao i za najveće proizvođače u gore navedenim kategorijama, Općina Velika Kladuša zajedno sa sponzorima je obezbijedila značajne finansijske nagrade i diplome.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa