MARKETING

U Velikoj Kladuši promovirana knjiga “Zemlja krajiška” autora Ramiza Durakovića

U organizaciji Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ Velika Kladuša i Mreže mladih  Islamske zajednice Velika Kladuša, u subotu, 16.jula u Velikoj Kladuši je promovirana knjiga-roman „Zemlja krajiška“ autora Ramiza Durakovića.

Promocija je održana u punoj sali restorana „Hurma Group“,gdje se na samom početku prisutnima obratila moderatorica događaja prof. Zehira Džanić,a zatim su  o knjizi  govorili promotori dr.sc.Fehim Rošić, mr.Ramo Hirkić i prof.Mirza Ćufurović koji su je preporučili kao obavezno štivo generacijama koje dolaze.

 ZEMLJA KRAJIŠKA je porodični roman koji svjedoči  o stanju i sudbini ljudi u Krajini ,o čovjekovoj vezanosti za rodnu grudu,o jeziku i govoru kojim su se naši preci služili .Autor  kroz tekst knjige posebno njeguje taj autohtoni govor koji ostaje budućim generacijama da ga čuvaju od zaborava,a sve to opisujući mukotrpan život pradjeda Saliha ,njegovih suboraca i te generacije Bošnjaka .Po riječima promotora autor se dostojanstveno odužio svom zavičaju ,precima  i zemlji krajiškoj.

Na kraju promocije prisutnim se obratio autor knjige Ramiz Duraković, koji im se zahvalio što su se odazvali pozivu da dođu na promociju.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo