MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

U velikokladuškom Domu zdravlja obilježen Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti

Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti se od 2002. godine obilježava 15. februara, na inicijativu organizacije Childhood Cancer International (CCI), nekadašnjeg Međunarodnog saveza organizacija roditelja djece oboljele od malignih bolesti, a ove godine je zahvaljujući podršci i trudu uposlenika velikokladuškog Doma zdravlja obilježen i u Velikoj Kladuši .

Posebnu radost kod mališana Alija, Amara i Demira izazvale su poslastice i pokloni koje su pripremili uposlenici Službe za zdravstvenu zaštitu djece predškolskog i školskog uzrasta Doma zdravlja i Udruženje” “Sutra je novi dan”.


Ovaj Međunarodni dan obilježava se širom svijeta i promoviše bolje razumijevanje izazova sa kojima se suočavaju djeca oboljela od raka i njihove porodice.


Uzroci dječijeg karcinoma često su nepoznati, a napori na prevenciji trebaju se usmjeriti na moguće faktore rizika koji mogu povećati vjerovatnoću za razvoj raka kod odraslih.


Također, obilježavanjem ovog dana podsjeća se na potrebu za pružanjem podrške djeci i mladima oboljelim i izliječenim od raka, kao i njihovim porodicama.

Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti obilježava se 15. februara svake godine, s ciljem informisanja javnosti o simptomima, načinu liječenja, ishodu i posljedicama koje nose zahtjevne terapije.
Povodom obilježavanja 15.februara, Svjetskog dana djece oboljele od malignih bolesti, podijeljeni su informacijski letci o dječjem karcinomu, te zlatne trakice koje predstavljaju simbol borbe ove djece.


Izeta Durmić/ Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa