MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

U Wuhanu se učenici postepeno vraćaju u školske klupe

Uz maske, detektore za temperaturu i socijalno distanciranje gimnazijalci završnih razreda su se vratili u školske klupe u Wuhanu, kineskom gradu gdje je epidemija Covida-19 počela krajem prošle godine prije nego što se proširila na cijelu planetu.

Poslije četiri mjeseca đaci, u školskoj uniformi, su se vratili s maskama na licu, poslije prolaza kroz infracrvene kamere da bi se detektovala moguća temperatura.

Sjedili su za individualnim stolovima razdijeljenim po metar naspram svojih nastavnika koje su prvi put vidjeli uživo od januara, prije nego što je u Wuhanu i provinciji Hubei uveden karantin. Od tada su đaci Wuhana kao i ostatka zemlje pratili nastavu preko interneta.

U znaku nervoze lokalnih vlasti datum za nastavak časova za druge razrede gimnazije i osnovne škole još nije objavljen.

U ostatku Kine učenici se vraćaju u škole postepeno po regionima. U velikim metropolama Pekingu i Šangaju samo đaci posljednje godine gimnazije su se vratili u klupe prošle nedjelje imajući u vidu maturu, koja je pomjerena mjesec dana u cijeloj zemlji, za početak jula.

Wuhan i provincija Hubei, daleko najteže pogođeni epidemijom u zemlji, postepeno se vraćaju na normalu od kada je ukinut karantin u gradu 8. aprila.

Izvor:N1

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa