MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Ubijen napadač koji je ubio dvoje ljudi u Briselu

Abdesalem L, koji je sinoć u terorističkom napadu u Briselu ubio dvoje švedskih navijača i ranio trećeg, umro je u bolnici nakon što je teško ranjen jutros u okršaju sa belgijskom policijom u Briselu. 

Belgijska televizija RTBF objavila je da je terorista preminuo u 9.30 sati. Dodali su da ga je policija neutralisala i da je kod njega pronađeno oružje.

– On je upucan u utorak ujutro nakon policijske potrage – rekla je u utorak ujutro za Radio 1 ministrica unutrašnjih poslova Belgije, Anelies Verlinden. Tada je terorista bio u kritičnom stanju i nalazio se u bolnici.

Svjedok je vidio osumnjičenog u kafiću na ulici Verboekhovenplein ili blizu nje, u blizini zgrade u kojoj je policija u ponedjeljak navečer tragala za ubicom.

Kada je policija stigla, došlo je do pucnjave tokom koje je muškarac upucan, a jedna ili više osoba su navodno povrijeđeni. Na istoj lokaciji pronađeno je i automatsko oružje korišteno u napadu.

Dvoje Šveđana ubijeno je u napadu u ponedjeljak navečer, a jedan državljanin Švedske je ranjen. Osumnjičeni počinitelj je naknadno distribuirao video u kojem preuzima odgovornost za napad u ime tzv. Islamske države.

Izvor:Faktor.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa