MARKETING

UČENICI JU “DRUGA SREDNJA ŠKOLA” UKUSNIM JELIMA OBILJEŽILI SVJETSKI DAN HRANE

Širom planete svakog 16. oktobra oblježava se Svjetski dan hrane, koji je ustanovljen 1981. godine na inicijativu Svjetske organizacije za hranu i poljoprivredu. Prema dugogodišnjoj tradiciji i ove godine Vijeće učenika Druge srednje škole obilježilo je Svjetski dan hrane.

Prethodnih godina ovaj događaj obilježavao se na nivou kuhara, pekara i prehrambenih tehničara dok su ove godine uključili i učenike drugih razreda iz JU “Prva osnovna škola” te iz svake osnovne škole po dva učenika devetih razreda.

Vrijedni učenici su ponosno pokazali svoje štandove i bogatu ponudu raznovrsne hrane koju su pripremili kuhari i pekari a pored učenika i profesora u spremljenim delicijama uživali su i specijalni gosti, članovi Udruženja “I mi postojimo”.

Pod sloganom „Bolja proizvodnja, bolja ishrana, bolji okoliš i bolji život. Ne ostavljajmo nikoga iza sebe“ obilježava se Svjetski dan hrane 2022. Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) ovogodišnjim sloganom želi ukazati na činjenicu da značajan udio svjetske populacije ne osjeća benefite koje pružaju razvoj čovječanstva, inovacije i ekonomski razvoj. Zapravo, milioni ljudi širom svijeta nemaju pristup zdravoj ishrani, što znači da su izloženi riziku od nedostatka dovoljnih količina hrane i pothranjenosti.

Izeta Durmić/ Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo