MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Učenici Medicinske škole u Bihaću traže prostor za sebe

Učenici IIIc razreda Medicinske škole Bihać u okviru Civitas projekta “Građanin” obrađuju temu nedostatka prostora u njihovoj školi. Medicinsku školu Bihać pohađa veliki broj učenika sa područja USK-a, što nam samo govori da je i veliki broj putnika koji putuju i više od 30km do škole i nazad.

Uskladiti tačan dolazak javnim prijevozom jeste težak izazov. Obično se tu radi o dolasku po pola sata i više prije početka nastave, gdje kako ne bi stvarali gužvu po hodnicima škole i otežavali proces nastave drugim učenicima, učenici su osuđeni na odlazak u obližnje kafiće i beskorisno trošenje vremena ali i novca.

“Kako bi smanjili potrošnju, poboljšali komunikaciju među učenicima, razvili nove ideje i projekte, educirali se u svakom trenutku, a kraj krajeva i osigurali sigurnost učenika, odlučili smo se na korak osnivanja družionice u našoj školi. Jedna učionica, koju plaho i ne gotivimo zbog svih kosina i prevelike topline u njoj pa nam otezava koncentraciju na sam čas i predavački rad”, kaže nam Amra Husić članica ekipe Civitasa Medicinske škole u Bihaću.

Amra nam dalje govori o toku projekta: “Direktorica naše škole, te nastavničko vijeće, bili su i više nego zadovoljni idejom i u potpunosti su podržali naš projekat i stali nam na raspolaganje. Obavili smo peticije na području škole koju su potpisivali svi učenici i profesori koji su saglasni idejom. Radost učenika ne možemo opisati što će nešto novo izniknuti u našoj školi što ide u korist svima nama.

Uputili smo se na adrese gradonačelnika grada Bihaća, direktora Pedagoškog zavoda, te gradonačelnika grada Cazina, koji su također bili oduševljeni idejom te stali uz naš projekat i uz financijsku podršku. Također, aplicirali smo projekat na Omladinsku banku i održali dvije kolačijade- jedna u školi, jedna na Gradskom trgu.

Družionica će da posjeduje sofe i stolove, digitalnu opremu poput printera, kompjutera, laptopa, printera, TV i slično, razne knjige, papire, boje… Sve ono što je potrebno za radost učenika naše škole. Samim tim, moći ćemo i printati skripte po kojima radimo stručne predmete u ovoj prostoriji”.

“Dosadašnjim radom smo jako zadovoljni, a ono najbolje tek slijedi – realizacija svega zamišljenog. Zahvaljujemo se svima koji su bili dio ove priče, koji su tu i koji će tek biti. Zahvaljujemo se našima donatorima i svima koji su u bilo kom smislu doprinijeli razvoju projekta”, poručuju iz Medicinske škole Bihać.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa