MARKETING

UČENICI VELIKOKLADUŠKIH OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA PRIGODNIM PROGRAMOM OBILJEŽILI DAN DRŽAVNOSTI

Prigodnim kulturno-umjetničkim programom učenici i uposlenici srednjih i osnovnih škola danas su obilježili 25.novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Tim povodom OŠ “25. novembar“  ujedno je i proslavila 42. godine postojanja. U glavnom holu škole je održana školska priredba za roditelje i učenike, koji su svoju ljubav prema domovini prikazali bogatim kulturno-umjetničkim programom.

Riječi dobrodošlice prisutnima uputila je direktorica OŠ“25 novembar“, Veldina Alibegić.

„Ovaj dan neka bude u čast svim učiteljima, nastavnicima, profesorima i ostalima. Zdravo društvo i funkcionalna država su rezultat kvalitetnog obrazovnog sistema i upravo zato se prema školi trebamo ponašati sa uvažavanjem i poštovanjem. Mijenjajmo svoje loše stavove o nama samima i o našoj zemlji. Naša zemlja će biti onakva kakvom je mi stvorimo. Sretan nam svima Dan škole i Dan državnosti BiH“, rekla je Alibegić.

Održan je i kviz znanja o domovini a najuspješniji učenici su pored diploma nagrađeni i prigodnim poklonima.

U sportskoj sali srednjih škola održana je svečanost povodom Dana državnosti u kojoj su pored učenika svih velikokladuških  srednjih škola učestvovali i učenici „Prve osnovne škole“.

Pod sloganom „ Bosno i Hercegovino volimo te“, učenici su kroz razne sekcije i nastupe pokazali svoje talente.

„Danas su učenici svojim nastupima iskazali ljubav prema jedinoj domovini Bosni i Hercegovini“, istakla je pedagogica Druge srednje škole, Nafka Draganović.

Izeta Durmić/ Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo