MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Udruženje poduzetnika predložilo političkim subjektima da kandidiraju Borisa Horvata za načelnika

Velikokladuško Udruženje poduzetnika uputilo je dopis političkim subjektima u Velikoj Kladuši u kojem predlažu da zajednički kandidat za općinskog načelnika bude Boris Horvat. Kako su istakli iz Udruženja, motiv za ovo bio je to što dosadašnji pregovori nisu rezultirali zajedničkim kandidatom političkih stranaka koje su okupljene oko Platforme “Zajedno za Kladušu”

“Ovi izbori za Veliku Kladušu su presudni i odrediće smjer ove lokalne zajednice, da li će to biti dalja stagnacija ili oporavak i napredak. Smatramo da bi kandidiranjem Horvata, koalicija više političkih subjekata imala respektabilnog kandidata koji bi imao veliku šansu za pobjedu na predstojećim izborima. Kandidiranjem Borisa Horvata, imali bi za kandidata uspješnog poduzetnika koji je finansijski i materijalno situiran i samim tim, ukoliko bude izabran, bi se mogao u potpunosti posvetiti vrlo zahtjevnoj poziciji načelnika općine”, kaže se u dostavljenom dopisu Upravnog odbora Udruženje poduzetnika.

Iz Udruženja kažu da nisu politički subjekt i da se do sada nisu htjeli uključivati  kako ne bi narušili dogovore oko zajedničkog kandidata. Pošto ti dogovori nisu uspjeli, predloženo je da to bude Boris Horvat ugledni velikokladuški poduzetnik, osnivač i vlasnik kompanije Miral PVC stolarija.

Tragom ovoga, informacije smo potražili i od predstavnika pojedinih političkih subjekata koji su nam rekli da bi se ova situacija trebala riješiti tokom naredne sedmice, kada će se i znati konačna informacija oko ovog prijedloga. Krajnji rok za prijavu koalicija za izbore je 18. jun.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa