MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Ukinuta oslobađajuća presuda migrantima za ubistvo u Velikoj Kladuši

Vrhovni sud Federacije BiH ukinuo je oslobađajuću presudu migrantima Mehali Ismailiju i Ferroukhi Walidiju, koji su optuženi za ubistvo u Velikoj Kladuši.Vrhovni sud Federacije BiH djelomično je uvažio žalbu Tužilaštva Unsko-sanskog kantona i rješenjem od 17. decembra ove godine ukinuo prvostepenu oslobađajuću presudu Kantonalnog suda u Bihaću u predmetu protiv optuženih Mehali Ismaila i Ferroukhi Walida.

“Podsjećamo, Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona je 31. avgusta 2018. godine podiglo optužnicu protiv migranata Mehali Ismaila i Ferroukhi Walida zbog sumnje da su 15. juna 2018. godine, u Velikoj Kladuši, kao saučesnici pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, iz koristoljublja usmrtili migranta iz Maroka. Nakon održanog glavnog pretresa pred Kantonalnim sudom u Bihaću, sud je presudom od 14. maja prošle godine optužene Mehali Ismaila i Ferroukhi Walida oslobodio od optužbe”, saopćeno je iz Tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

Izražavajući svoje neslaganje s razlozima zbog kojih je Kantonalni sud u Bihaću nepravosnažno oslobodio optužene, postupajuća tužiteljica Tužilaštva Unsko-sanskog kantona je protiv predmetne presude izjavila žalbu Vrhovnom sudu Federacije BiH, koji je u odlučnom dijelu uvažio žalbu i ukinuo prvostepenu oslobađajuću presudu Kantonalnog suda u Bihaću.

Rješenjem Vrhovnog suda Federacije BiH, predmet je vraćen Kantonalnom sudu u Bihaću na ponovo suđenje.

Klix.ba/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa